01.11.2018

Snart i mål med Nye Jærhagen

DNF har sørget for at Nye Jærhagen er utstyrt med de nyeste løsningene innen rør, elektrisitet og ventilasjon.

– Dette er kjølemaskinen. Den går på miljøvennlig gass og har ingen klimautslipp, forteller daglig leder i DNF, Jarl Nilsen.  

Han står på taket til den nye delen av Jærhagen på Klepp, hvor både varmepumpen, kjølemaskinen og luftinntaket til ventilasjonen er plassert.

Sammen vil dette sørger for at det moderne kjøpesenteret kan gi kundene en shopping-opplevelse i behagelig temperatur og god luft året rundt. 

 

Energiklasse A

 
I tillegg til ventilasjon og oppvarming har DNF også ansvaret for resten av den tekniske biten av byggeprosjektet, som rør, elektrisitet, heis og brannanlegg. 
 
– Bygget har energiklasse A og vi har brukt nyeste utgave av alt. For eksempel er alle lyspærene LED, forteller Ole Magne Håland, som har jobbet med prosjekteringen for DNF.  

Les mer om hvordan ditt nybygg kan få energiklasse A

Akkurat hvor mange lyspærer DNFs elektrikere har montert, over de 39 000 nye kvadratmeterne, tør Håland nesten ikke å gjette på stående fot.
 
– Det er mange! Kanskje rundt 25 000 lyspærer, sier prosjekteringsingeniøren. 


Travelt 

 
En drøy uke før åpningen av Nye Jærhagen er rundt 50 DNF-ansatte fortsatt i full sving med å klargjøre senteret, sammen med andre håndverkere. 
 
– Akkurat nå holder jeg på med brannvarslingsanlegget. Når jeg er ferdig med dette må jeg fortsette med den faste himlingen, forteller elektriker Karina Tegle.   

Hun legger ikke skjul på at det er travelt i siste innspurt.
 
– Det er mye å gjøre, men vi er snart i mål og skal få det til. Vi er en bra gjeng som arbeider her, legger hun til.  


Åpningsfest

 
Åpningen av Nye Jærhagen, som blir et av distriktets største kjøpesenter, skjer 
torsdag 8. november kl. 10.

Da blir det stor åpningsfest med blant annet konserter, moteshow og ikke minst gode tilbud fra de mange nye butikkene.