03.07.2020

DNF i full sving med et av landets viktigste bygg

Byggingen av nye Brønnøysundregistrene har ikke latt seg stoppe av korona.

– Vi holder nå på med infrastrukturen i 2. etasje og skal snart begynne på 3. etasje. I 1. etasje er vi tilnærmet ferdige. Vi bygger oss oppover, forteller Frode Dysjaland, prosjektleder i DNF.  
 

Komplisert


Arbeidet med å reise det nye hovedkontoret til Brønnøysundregistrene – som skal huse flere av Norges viktigste registre, er godt i gang.
 
Mens Veidekke er hovedentreprenør, sørger DNF for den tekniske biten av bygget; varme og kjøling, ventilasjon, rør, elektro sterk strøm og svak strøm, i tillegg til automasjon.  

Heldigvis har ikke den uventede korona-situasjonen satt mange kjepper i hjulene til prosjektet og fremdriften, selv om det har vært krevende.
 
– Det ble jo satt inn en del spesielle tiltak når det gjelder hygiene og begrenset adkomst på byggeplassen, men alt i alt har det gått greit, forteller prosjektlederen. 
 

Høy miljøstandard


Nye Brønnøysundregistrene vil  ha et areal på rundt 15 000 kvm. fordelt over to bygg på syv etasjer, som er knyttet sammen av et atrium av glass i midten.​

– Vi har mye å gjøre. En del er teknisk komplisert og mye av det vi leverer er helt ny teknologi, men vi ligger godt an, forteller Dysjaland. 

Prosjektet har fokus på høy kvalitet og strenge miljøkrav, og bygget skal sertifiseres etter miljø­standarden BREEAM-NOR klasse «Very Good».
 

-Strålende jobb


DNF-gjengen, som består av rundt 25 personer, jobber i turnus med 12-9 rotasjon, og er innlosjert på et eget hotell med egne rom, bare 100 meter fra byggeplassen. 
 
– Det er en kjempebra gjeng vi har her oppe. De gjør en strålende jobb, sier prosjektlederen fornøyd.  

Utenom jobbingen har det også blitt litt tid til å utforske den flotte naturen rundt Brønnøysund.  
 
– Det er jo en turistplass med mange gode turområder. Hurtigruten legger til bare 20 meter herfra, sier Dysjaland. 
 

Betydningsfullt 


Byggingen av nye Brønnøysundregistrene er så langt det største prosjektet i DNFs historie. Jobben har vært svært viktig, spesielt med tanke på dagens mer usikre situasjon i byggebransjen generelt. 
 
– For oss betyr denne jobben kjempemye. Det er hovedjobben i hele år. Den betyr at vi kan sysselsette nok til å unngå permitteringer, sier Dysjaland.  

Nye Brønnøysundregistrene skal stå innflytningsklart sommeren 2021 og skal da ha plass til rundt 500 arbeidsplasser.
 
Lurer du på hvordan byggeplassen ser akkurat nå? Her kan du følge med på live bildeoppdatering fra Brønnøysund.