02.04.2019

Rekordkontrakt til DNF med et av Norges viktigste bygg

Med nye Brønnøysundregistrene er DNF tildelt sin største kontrakt noensinne.

– Denne kontrakten er kjempeviktig for oss, sier daglig leder i DNF, Jarl Nilsen.  
 

Største enkeltkontrakt  


Det er nå klart at DNF skal ta jobben med prosjektering og utførelse av alle tekniske fag under oppføringen av det nye hovedkontoret til Brønnøysundregistrene.
 
Kontrakten har en verdi på godt over 100 millioner kroner, og er den største enkeltkontrakten DNF har fått i løpet av sine 16 år i bransjen.
 
– For oss er verdien av kontrakten den samme som over et halvt års omsetning. Dette er et veldig viktig prosjekt for oss, spesielt slik tidene er nå, sier Nilsen.  
 

Samarbeid med Veidekke

 
Det har lenge vært behov for et nytt og moderne hovedkontor til Brønnøysundregistrene – den statlige forvaltningsetaten som både utvikler og driver Norges viktigste registre og elektroniske løsninger. 
 
I januar i fjor ble det klart at Søren Nielsen AS vant oppdraget med å bygge Brønnøysundregistrenes nye signalbygg, etter en offentlig anbudsrunde. 
 
Søren Nielsen AS har nå tildelt Veidekke rollen som hovedentreprenør, mens DNF skal stå for hele den tekniske biten av byggeprosjektet, noe som innebærer varme og kjøling, ventilasjon, rør, elektro sterk strøm og svak strøm, samt automasjon. Planleggingen er allerede godt i gang.
 
– Vi startet med prosjekteringen rundt nyttår og går over på detaljprosjektering i mars. Gravingen starter i august, og vi begynner for fullt med det tekniske arbeidet i Brønnøysund på nyåret neste år, forteller prosjektsjef i DNF, Frode Dysjaland.  
 

Bærekraftig bygg

 
Det nye hovedkontoret til landets viktigste registre skal være innflytningsklart sommeren 2021 og vil da være et særs avansert og moderne bygg.
 
– Vi skal blant annet ta i bruk DNFs egne smartair-system, forteller Dysjaland.  

Dette er et integrert system som både ventilerer, varmer, kjøler og gjenvinner overskuddsenergi, og som er utviklet spesielt for å sikre lavt energiforbruk, uten at det går på bekostning av et godt innemiljø. 
 
Det nye bygget skal også BREEAM-sertifiseres med nivået «Very Good» - en sertifisering som gis ut fra dokumenterte miljøprestasjoner i bærekraftige bygg.  
 
I tillegg til at kontrakten med å bygge nye Brønnøysundregistrene er viktig for DNF, er dette også et prosjekt som det er stas å være med på. 
 
– Det finnes jo bare ett slikt bygg i Norges land. Det blir et prestisjebygg, sier Dysjaland.